Leden vergadering 13-12-2017 20:00 uur

Op Woensdagavond 13-12-2017 20:00 uur is onze Jaarlijkse ledenvergadering, u bent hiervoor van harte welkom in ons clubhuis. ( hiervoor is het praktische als u zich van te voren aanmeld)

Klaar maken baan

De meeste kaarten zijn opgehaald dus de eerste stap is weer gezet, maar we zijn nog opzoek naar wat vrijwilligers

A.S. Zaterdag 9-12-2017 gaan we weer het blad van de baan halen (daarna kan het water er pas op) we zijn op zoek naar vrijwilligers die ons daarbij willen helpen, we beginnen om 09:00 uur en zijn normaal (bij genoeg mensen) rond 14:00 uur klaar. Ook als u maar een uur of een paar uurtjes tijd hebt bent u van harte welkom, voor koffie en een lunch wordt gezorgd. Het is wel handig dat u zich vooraf even aanmeld zodat we rekening kunnen houden met een aantal praktische zaken.

Ophalen Ledenkaarten 2017/2018

Ophalen ledenkaarten seizoen 2017/2018
Hallo Allen,
Wij zijn druk met de nieuwe plannen maar we gaan ook zorgen dat de baan ook voor dit seizoen klaar ligt op onze nog vertrouwde locatie.

Zaterdag 25-11 / 02-12-2017 kunt u de ledenkaart voor het nieuwe seizoen weer afhalen, dit kan op beide dagen tussen 10:00 uur – 14:00 uur op de IJsbaan in ons clubhuis.(molenkamsdijk, achter tennisvereniging Altec)

De kosten zijn net als voorgaande jaren:
Gezinskaart: € 8,– (2 volwassenen met kinderen t/m 16 jaar)
Enkele lidmaatschap kaarten: €4,– (ook de kinderen ouder dan 16 jaar)
(Gelieve gepast afrekenen)

We sorteren nog steeds op postcode, dus mocht u ook de kaarten voor vrienden/familie/buren/bekenden mee willen nemen neem dan hun postcode mee.

Er is dan ook de mogelijkheid om nieuwe leden aan te melden, met dit aub vooraf via de mail. (als u de kaarten vorig jaar niet heeft opgehaald zit u kaart er dit jaar niet automatische bij)

Wijzigingen of aanpassingen of afmeldingen ook graag vooraf via de mail.

graag aanleveren
Namen
adres
geboorte data’s
tel.nr
emailadres

Mocht er dit seizoen geen gelegenheid zijn om te schaatsen op onze baan dan verzorgen we een busreis naar een kunstijsbaan in de krokusvakantie tegen een gereduceerd tarief.

Op Zaterdag 9-12-2017 gaan we weer het blad van de baan halen (daarna kan het water er pas op) we zijn op zoek naar vrijwilligers die ons daarbij willen helpen, we beginnen om 09:00 uur en zijn normaal (bij genoeg mensen) rond 14:00 uur klaar. Ook als u maar een uur of een paar uurtjes tijd hebt bent u van harte welkom, voor koffie en een lunch wordt gezorgd. Het is wel handig dat u zich vooraf even aanmeld zodat we rekening kunnen houden met een aantal praktische zaken.

Op Woensdagavond 13-12-2017 20:00 uur is onze Jaarlijkse ledenvergadering, u bent hiervoor van harte welkom. (ook hiervoor is het praktische als u zich van te voren aanmeld)

OM onze plannen op sportpark zuid te realiseren zijn wij dringend opzoek naar enthousiaste leden voor verschillende functies en commissies en ook advies, mocht u het leuk vinden dan informeren we u graag over de taken en mogelijkheden. Wij zoeken onder andere:
– Stichtingsbestuurders voor Stichting Sportpark zuid (de Stichting beheerd en bestuurd het Sportpark waaronder ook de ijsbaan, vooral aan een financieel expert is behoeft)
– Leden voor de Sponsorcommissie Sportpark Zuid (o.a. Werven van Sponsoren en het opzetten van acties om financiele middelen binnen te halen)
– Leden voor de commissie die subsidies gaat werven/ mogelijkheden gaat uitzoeken
– Leden voor de onderhoudscommissie Sportpark Zuid (voor allerlei onderhoudswerkzaamheden)

– Bestuursleden voor de ijsvereniging (vooral bestuurlijke taken en de verbinding tussen de stichting en IJsvereniging)
– Vrijwilliger voor Ledenadministratie ( met of zonder bestuurlijke functie)
– Vrijwilligers voor de baan commissie (onderhoud baan vooral in de winter maar ook in de zomer)
– Aanlegcommissie (zowel in bestuurlijke als praktijkmensen voor hand en spandiensten tijdens de aanleg)
Er komt veel op ons af en we doen erg ons best om het goed geregeld te krijgen om een fantastisch Sportpark neer te zetten voor heel Aalten en omstreken, we kunnen dit niet alleen en hopen daarom op jullie steun en medewerking. Mocht je twijfelen neem contact op wij zijn een erg open en laagdrempelige vereniging en zijn blij met alle hulp.

P.s. deel deze mail gerust met familie/vrienden/bekenden

Met Vriendelijke groet,

IJsvereniging de Hare

Sportpark zuid pure noodzaak

https://www.aaltenvooruit.nl/nieuws/algemeen/236487/ijsvereniging-de-hare-sportpark-zuid-is-pure-noodzaak-#

Een ijsbaan die mankementen vertoont, een ligging die verre van ideaal is en een dreigend vrijwilligerstekort. IJsvereniging de Hare beleeft niet de beste jaren uit haar 40-jarige bestaan, noem het gerust een crisis. Als er niet snel wat gebeurt, kan de ijsvereniging over enkele jaren haar deuren sluiten. De mogelijke komst van ‘Sportpark Zuid’ moet de redding worden voor de alom geliefde schaatsclub. “Een nieuwe accommodatie is voor ons pure noodzaak.”

(door Erwin Wamelink)

Aalten – “Ik heb goede hoop, ik geef het 75 procent kans dat het door de raad komt. Laat ik het zo zeggen: ik zou het een gemiste kans vinden voor Aalten als de plannen niet doorgaan”, zegt Ruben Heideman, bestuurslid van IJsvereniging de Hare. Op dinsdag 19 september stemt de gemeenteraad over de plannen omtrent het sportpark en de ijsvereniging heeft al haar leden opgeroepen om daarbij aanwezig te zijn.

“Het is de bedoeling dat wij een 400 meter asfaltbaan krijgen die je gemakkelijk onder water kunt zetten. Bij 3 centimeter ijs kan daar in principe al op geschaatst worden, na 2 nachten vorst kun je daar al op. Het is het plan dat ook de Peddelaars gebruik gaan maken van de asfaltbaan, hetzelfde geldt voor skeeleraars. Er wordt tevens over gesproken dat de baan wordt benut voor gehandicaptensporten. Er komt ook een ‘krabbelbaan’. Deze moet ongeveer net zo groot worden als het middenterrein van de huidige locatie. Uit veiligheidsoverwegingen komt dat baantje niet meer op het middenterrein te liggen, we willen botsingen voorkomen.”

Huidige locatie
De huidige locatie voldoet niet meer aan de eisen. “De grond is ongelijk, op sommige plekken scheelt dit wel 20 of 30 centimeter en er loopt veel water weg. Als wij bijvoorbeeld dertig centimeter water de baan op pompen, loopt er iedere dag minstens twee centimeter de grond in. Daarnaast is de ligging van de baan ook niet perfect, de baan ligt voor een groot deel beschut onder de bomen.”

Minstens zo schrijnend is het dreigende vrijwilligerstekort. “Het bestuur bestaat bijna alleen uit 70-plussers. Zij hebben allemaal aangegeven een stapje terug te willen doen, dat is natuurlijk een probleem. Wij zijn dringend opzoek naar nieuwe vrijwilligers en bestuursleden, wellicht kan zo’n nieuwe baan helpen.”

Sneller koelen
“Er bestaat al de mogelijkheid om hitte uit asfalt te halen. Een bedrijf is namens ons aan het onderzoeken of het mogelijk is om kou uit asfalt te halen, zodat we op onze nieuwe baan het water sneller kunnen koelen. Dit kan iets moois zijn voor de toekomst.”

IJsbaan (even) Open 28-01-2017 vanaf 10:00uur

IJsbaan (even) Open 28-01-2017 vanaf 10:00uur

Hallo,

We gaan het vanaf 10:00 uur nog even proberen, omdat het zo leuk is.

het is waarschijnlijk van korte duur maar dat bekijken we, zolang het kan gaan we open


Met Vriendelijke groet,

IJsvereniging de Hare

27-01-2017 vanavond open

De baan is vanavond open tot zolang het gaat, laatste dag waarschijnlijk

IJsbaan Open 27-01-2017 13:30 uur tot ????????

Hallo

De (gehele) ijsbaan gaat vandaag 27-01-2017 om 13:30 uur open tot zolang het kan, Kwaliteit is voldoende/ matig.

Maar omdat de dooi invalt kunnen we ten alle tijden besluiten de baan te halveren ( U KUNT DAN GEEN RONDE SCHAATSEN een lange kant is te slecht) of te sluiten

we er toch nog van de genieten zolang het kan. (Let op de beslissing dat het dicht gaat kan ter aller tijden genomen worden)


Met Vriendelijke groet,

IJsvereniging de Hare

De (gehele) ijsbaan gaat vanavond om open 26-01-2017

Hallo

De (gehele) ijsbaan gaat vanavond om open tot zolang het kan, Kwaliteit is voldoend/ matig.

Maar omdat de dooi invalt kunnen we ten alle tijden besluiten de baan te halveren ( U KUNT DAN GEEN RONDE SCHAATSEN een lange kant is te slecht)

we er toch nog van de genieten zolang het kan. (Let op de beslissing dat het dicht gaat kan ter aller tijden genomen worden)


Met Vriendelijke groet,

IJsvereniging de Hare

IJsbaan 26-01-2017 13:30 uur open

Hallo,

De (gehele) ijsbaan gaat vanmiddag om 13:30 uur open tot zolang het kan, Kwaliteit is voldoend/ matig.

Maar omdat de dooi invalt kunnen we ten alle tijden besluiten de baan te halveren ( U KUNT DAN GEEN RONDE SCHAATSEN één lange kant is /matig/slecht)

Toch nog van de genieten zolang het kan. (Let op de beslissing dat het dicht gaat kan ter aller tijden genomen worden)

Met Vriendelijke groet,
IJsvereniging de Hare